Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Wat is payrolling

Wat is payrolling nu eigenlijk precies?
Payroll is misschien een wat onduidelijke term. Letterlijk vertaald betekent het ‘loonlijst’ maar Payrollling is meer dan dat. Bij Payrolling neemt een Payroll organisatie het werkgeverschap op juridisch gebied op zich. Een Payroll organisatie neemt dus eigenlijk mensen in dienst die vervolgens als het ware als uitzendkrachten aan het werk kunnen. Payrolling zou kunnen worden omschreven als uitzenden zonder werving.

Wat is het voordeel van Payrollen?
Organisaties die veel werken met tijdelijke werknemers of flexwerkers zullen het wel herkennen. Salarisadministratie, verzuimbegeleiding en andere vraagstukken kosten best veel tijd, zeker omdat het maar tijdelijke werknemers zijn. Payrolling maakt het mogelijk om dit soort administratieve zaken uit te besteden aan een Payroll organisatie. Zo kunt u zich helemaal bezig houden met de inhoud van het werk terwijl de administratieve zaken van de tijdelijke werknemers voor u worden geregeld.

Payrolling is dus iets voor u als u vindt dat salarisadministratie van flexwerkers te veel tijd kost, u zich zorgen maakt over ziekte en arbeidsongeschiktheid, zich onzeker voelt over nieuwe wetgeving en ontslagregels en u het beste wilt voor uw personeel.